Snelevacature Amsterdam

Zink tegen verkoudheid: studie toont Voordelen

Voedingssupplementen met zink kan een vermindering van de Ernst en de duur van de verkoudheid. De nieuwe studie van de prestigieuze Cochrane Collaboration stelt voor het nemen van zink siroop, zuigtabletten of conventionele tabletten binnen een dag na een koude start.

De analyse van de studie toonde aan dat de inname van zink, is de duur van de symptomen was verminderd bij veel patiënten met zeven dagen. Zink moet worden gemaakt voor dit effect, echter binnen 24 uur na het begin van de eerste symptomen. Een inname van zink kunnen verminderen van de Ernst van de verkoudheid, het ziekteverzuim en het voorschrijven van antibiotica bij kinderen merkbaar.

De auteur van de studie, Meenu Singh, ziet de onderzoeksresultaten van het bewijs voor een groter gebruik van zink supplementen bij de behandeling van verkoudheid. Momenteel kunnen worden gemaakt door het ontbreken van kennis over de optimale dosering en duur van de behandeling is echter geen bindende uitspraken.

Verkoudheid

Verkoudheid zijn een van de meest voorkomende ziekten. Terwijl de volwassenen zijn tussen de twee en vier Keer het lijden in het jaar op een koude, school, ziek kinderen tot twaalf Keer in het jaar. De economische schade als gevolg van verkoudheid veroorzaken elk jaar wereldwijd meer dan $ 20 miljard.

Amerikanen spenderen jaarlijks meer dan drie miljard euro voor de symptomatische behandeling van verkoudheid. Een bewezen behandelmethode bestaat zo ver. Een medicijn dat dempt de effecten van verkoudheid, maar kan het verminderen van de economische impact en de mortaliteit. Sinds een studie uit het jaar 1984, de interesse in het gebruik van zink voor de behandeling van verkoudheid is sterk toegenomen.

De resultaten van het onderzoek in Detail

Het resultaat van de studie toonde aan dat de gemiddelde duur kan worden verminderd verkoudheid door zink supplementen van maximaal zeven dagen. In de studie, de vakken opgelost in de mond iedere twee uur een 23-milligram zink ruit.

De behandelingsduur was vanaf het begin van de symptomen in drie dagen. De studies hebben gesuggereerd dat zink anti-virale eigenschappen. Echter, Sinds de eerste publicatie over de verbinding tussen zink en verkoudheid, op slechts een paar studies hebben een positief effect.

Zink: druppels of capsules?

De wetenschappers waren in staat om te bepalen in de evaluatie van de studie dat de inname van zink tabletten en zink siroop is goed te verdragen. De absorptie van zink zuigtabletten led in de meerderheid van de personen bestudeerd, echter bijwerkingen zoals slechte smaak en Misselijkheid.

vitamin C Erkältungen ZinkHet is onduidelijk of de resultaten van de studies voor de industriële landen. De studie werd uitgevoerd alleen in termen van de bevolkingen van de landen met een laag inkomen. De verschillende manieren van het leven kan een sterke invloed hebben op het effect van zink supplementen.

De effecten van de toepassing van zink voor mensen met immunodeficiëntie of chronische ziekten, maar wordt ook erkend door de European health authorities: zink, kan bijdragen aan een goed functionerend immuunsysteem.

De inname van 40 mg zink per dag is ook duurzamer (voor vele jaren, op een regelmatige basis) kluis. Common voedingssupplementen bevatten meestal tussen de 5 mg en 10 mg zink. Aanbevolen voor de gecombineerde gebruik van zink en een hoge dosis Vitamine C tegen verkoudheid.

Geef een reactie

Scroll To Top