Snelevacature Amsterdam

Zink tijdens de zwangerschap: minder infecties en complicaties

Een tekort aan zink tijdens de zwangerschap kan verhogen de incidentie van complicaties, miskramen en foetale sterfgevallen als de vatbaarheid voor ziekte van de pasgeborene.

Een veel voorkomende praktijk in veel ontwikkelingslanden en opkomende landen is om zwangere vrouwen met ijzer en foliumzuur supplementen, supplementen, maar niet in de officiële programma ‘ s op te nemen. Tal van studies wijzen op het nu dat dit is te wijten aan een ontoereikende voeding situatie heeft een negatieve invloed op het verloop van de Zwangerschap, de gezondheid van de pasgeborene, evenals de ontwikkeling van de kinderen.

Dit alles is in Egypte niet het geval. Ook hier is de Egyptische prenatale zorg programma (Egypte prenatale zorg (ANC) programma ‘ s) zorgt voor de inkoop van ijzer en foliumzuur, een redding, maar de andere vitaminen en sporenelementen. De gevolgen van deze “verborgen honger” die maar liefst 29 procent van de Egyptische kinderen zijn geschaad onder de leeftijd van vijf massaal in hun ontwikkeling.

Een sleutel hier, zou de inname van zink. Bijna tien procent van de Egyptenaren lijden, namelijk een gebrek aan aanbod. Reden voor dit is dat zink is met name veel voor in voedingsmiddelen zoals vlees, oesters of boter, kaas, die in de meeste Egyptische huishoudens slechts zelden of helemaal niet op het dining plan. Zink is een normaal verloop van de Zwangerschap is net zo belangrijk als voor de groei, het immuunsysteem en de neuronale ontwikkeling van het kind.

Zink zink plus multivitamine?

Wetenschappers van de Universiteit van Alexandrië en het Egyptische Ministerie van gezondheid heeft daarom voerden een gerandomiseerde, dubbel-blinde, Placebo-gecontroleerde studie van 675 gezonde, zwangere vrouwen in de leeftijd van 20 tot 45 jaar. Alle deelnemers tentoongesteld laag zink-waarden in het Serum. Van hen zijn drie groepen werden gevormd in ongeveer dezelfde dikte. In de eerste, alleen zink is gegeven als zinksulfaat (ZnSO4). De dagelijkse dosis is 30 mg.

De deelnemers in de tweede groep kreeg naast de zink in dezelfde dosis naast een Multivitamine preparaat met de vitamines B1, B6, D3, C, en E. De derde groep diende als controle. De vrouwen hier nam dagelijks een Placebo met 270 mg lactose. Alle vrouwen werden begeleid vanaf het begin van de studie tot een week na de geboorte.

Zink-Supplement gebracht duidelijke voordelen

In beide groepen, waarin zich een zink of een combinatie van zink en multi-vitaminen werden gegeven, was er in vergelijking met de Placebo-groep een significante daling in het aantal vroeggeboorten en Doodgeborenen. Ook de kwetsbaarheid van de vroege kindertijd ziekten in een beperkte periode van tijd na de geboorte, in het bijzonder voor infecties van de luchtwegen, verminderd met de zink-supplementen.

Daarnaast kwam in zowel zink groepen tot een bijna identieke vermindering van complicaties in de zwangerschap, tijdens het tweede en derde trimester of trimester van de Zwangerschap. Belangrijke verschillen in geboortegewicht waren echter in geen enkele groep is gevonden.

Zink-Supplement alleen in het geval van de diagnose-deficiëntie, of zijn meer nodig

Het moet echter benadrukt dat deze studie kan alleen een betekenis hebben voor zwangere vrouwen met de diagnose tekort aan zink. De Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA), evenals de Federal Institute for risk assessment (BfR) als het maximale bedrag dat wordt niet getolereerd door het organisme, een dagelijkse dosis van 25 milligram. Dat is vijf milligram minder, dan in de huidige studie werden toegekend.

Daarnaast, aan te vullen met zink mag alleen plaatsvinden wanneer er een medische indicatie bestaat. Anders kan het gebeuren dat het lichaam absorbeert het sporenelement koper in voldoende hoeveelheid, en het kan leiden tot een tekort. Daarnaast is het mogelijk dat in het geval van een hoge dosis zink in de vorming van bloed is verstoord.

Bron: Nossier, S. A., et al., Het effect van zinksuppletie op zwangerschapsuitkomsten: een dubbel-blinde, gerandomiseerde, gecontroleerde studie, Egypte, Br J Nutr. 2015 Jun 23:1-12, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie.

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org/fruchtbarkeit/

Zo belangrijk aminozuren zijn voor de vruchtbaarheid van een man!

Geef een reactie

Scroll To Top