Snelevacature Amsterdam

Zo walgelijk Niezen is echt

Frau muss niesen
Niezen is een Reflex op de bescherming van de neus. Het kan worden veroorzaakt door een vreemd lichaam of ontsteking van het neusslijmvlies, De Koude seizoen is in volle gang, het Niezen gewoon geen einde. Wetenschappers van het Massachusetts wilde weten nu, hoe de verspreiding van het virus. Je moet bewijzen: Niezen is nog erger dan ik dacht.

Niezen is een ontlading van de lucht door de neus en mond, zodat de huidige Definitie is. Dat deze Reflex is echter veel complexer, onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (mit) hebben nu ontdekt. U zal uw resultaten in het huidige nummer van het tijdschrift “journal Experimenten in Vloeistoffen”.

Niezen vanuit het oogpunt van de high-speed camera

Door het gebruik van een high speed camera, het Team was in staat om te bewijzen aan Lydia Bourouiba: De druppel cloud gaat door als je Niest met een indrukwekkende reeks van vormen.

De auteur van de Studie hoopt dat de bevindingen zal helpen bij het begrijpen van de Overdracht van besmettelijke ziekten tot de infectie door Niezen beter te kunnen beoordelen, en de verspreiding van de ziekte verwekkers.

Om de exacte vorm en de structuur van de Nieswolke, en filmde de wetenschappers met twee verschillende high-speed camera ‘ s meer dan 100 Niezen drie gezonde proefpersonen.

De high-speed opnames toegestaan de onderzoekers, in een tijdvenster van 200 milliseconden om te begrijpen welke Vorm van vocht en slijm uit het lichaam openingen zijn geworpen in de lucht, hoe ze veranderen en te verspreiden.

Nieswolke

De complexe structuur van de Nieswolke: tot 150 kilometer per uur, de Afscheiding van slijm en druppeltjes uit de mond schiet

Niezen – een cascade van verschillende vormen

De analyse van de films onthuld: De explosieve uitgeworpen vloeistof niet verspreiden als je Niest in een druppel Spuiten, maar in eerste instantie vormt een bel, die zich uitbreidt als een ballon met de uitgeademde lucht. Deze ontploft, verdeeld in lange filamenten, en wordt gevormd alleen in de verbinding van fijne druppeltjes. Door middel van dit proces, de vloeistof toeneemt in snelheid.

Het gedrag van de Nieswolke

En dan nog iets, de studie bewijst: Elastische slijm vliegt meer dan vloeistof. In het geval van stevig, elastisch slijm, de draad – vormige Verbindingen – een zogeheten filamenten elkaar blijven en, natuurlijk, de Nieswolke vliegen. In uw worden alleen gegenereerd na enige tijd, de uitstulpingen, die vervolgens worden afgeworpen als druppels op de grond vallen. Het gedrag van een Nieswolke is dus individueel verschillend.

Te weten de feiten over het onderwerp van

Een enkele Niezen kan de productie oplopen tot 40.000 druppels van de vloeistof

Allergieën, verkoudheid en griep zijn de meest voorkomende Niesauslöser

Het scheelt air tot 150 km/h

Als je Niest, de 100.000 kiemen zijn geworpen in de lucht.

We kunnen niet niezen in je slaap, omdat alle van de spieren, en de receptoren die samen werken als je Niest, slaap goed.

We kunnen ook niet niezen met open ogen.

De medische term voor Niezen is “sternutio”.

Hamburg-harburg, 15. Februari 2016

Geef een reactie

Scroll To Top