Snelevacature Amsterdam

Zwaarlijvigheid (Obesitas)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Met obesitas, ook wel adipositas, wijzen Artsen extreme Obesitas. In Duitsland, bijvoorbeeld, wordt 20 procent van de volwassenen en zes procent van de kinderen en jongeren worden beïnvloed. Reden hiervoor is de slechte eetgewoonten, echter, zijn niet altijd ernstige ziekten kunnen ook een oorzaak zijn.

  Wat is obesitas?

  Obesitas is een groeiend medisch Probleem. Het percentage van mensen met Obesitas is toegenomen in de afgelopen 40 jaar in alle leeftijdsgroepen. Gevonden worden de afwijkingen van het normale gewicht op de zogenaamde Body Mass Index (BMI). De BMI wordt berekend op basis van het lichaamsgewicht in kilogram gedeeld door het kwadraat van de lengte in meters.

  Obesitas is in drie fasen verdeeld:

  • in obesitas graad ik een BMI van minstens 30 (een vrouw die is 1.70 meter lang, wegen ongeveer 87 kilo)
  • Overgewicht graad II begint bij een BMI van 35 (dat komt overeen met bijna 102 pond in het geval van een vrouw met een afmeting van 1.70 meter)
  • extreme obesitas (graad III betekent dat de BMI van meer dan 40 (116 pond voor een vrouw op een grootte van 1.70 meter)

  Deskundigen schatten dat er in Duitsland ongeveer vijf miljoen mensen die lijden aan obesitas, de tweede of de derde fase. Als een ziekte in de strikte zin van het woord, obesitas is niet beschouwd. Het is bedoeld als een stoornis, die wordt geassocieerd met een sterk verminderde kwaliteit van leven en vaak met psychische problemen.

  Veel dramatischer zijn het gevolg van de ziekte. Obesitas betekent dat de Betrokken personen, onder andere een verhoogd risico op Diabetes (type 2), lipide metabolisme aandoeningen, hypertensie, hart-en vaatziekten, vervetting van de lever, gezamenlijke problemen, bepaalde vormen van kanker, en de nieuwe inzichten ook voor dementie. Elke Kilo Overgewicht de kans op deze complicaties groeien. Obesitas is daarom geassocieerd met een significant lagere levensverwachting.

  Een verdere toelichting op het individuele risico voor secundaire ziekten, de verdeling van vet. Vereenvoudigd kan men zeggen: het buikvet is vooral ongezond. Artsen, daarom is het meten van de middelomtrek van patiënten met obesitas. Als hij is bij mannen meer dan 102 cm en bij vrouwen meer dan 88 cm, is een verdere indicatie dat de gezondheid van de gevolgen van obesitas zijn zeer waarschijnlijk.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top