Snelevacature Amsterdam

Zwanger? In plaats van foliumzuur en ijzer geven de voorkeur aan multi-vitaminen!

Aanstaande moeders moeten niet alleen het nemen van extra foliumzuur en ijzer tijdens de zwangerschap, maar alle vitaminen. Zowel in ontwikkelingslanden als in geïndustrialiseerde landen, zoals Duitsland of Zwitserland, de inname van een multi-vitaminen kunnen worden tijdens de zwangerschap meer zin dan een foliumzuur-ijzer aan te Vullen.

Een foliumzuur en ijzer Supplement is een van de meest algemeen nuttige maatregelen beschouwd tijdens een zwangerschap. Beter is het om te beginnen al een aantal weken vóór de conceptie met het nemen. Hoewel het dieet wordt gekenmerkt voedingsstoffen situatie in de ontwikkelingslanden, met name door een gebrek aan levering aan de micro. Maar ook in de geïndustrialiseerde Landen, zoals Duitsland, vitamine deficiëntie is wijdverbreid.

Volgens de National food Consumption survey, een representatief onderzoek van de duitse eetgewoonten, nemen 90% van de mensen ook te weinig foliumzuur 50% Vitamine E, 35% Vitamine C, 75% van de vrouwen hebben te weinig ijzer, en en en.

Onderzoek naar het meten van gezondheid op basis van multi-vitaminen tijdens de zwangerschap

Daarom is een grootschalige, gecontroleerde, gerandomiseerde en dubbelblinde studie vond plaats in 2007, op het platteland, in de minder ontwikkelde gebieden van Bangladesh. U mag geen informatie over of het nemen van een Multivitamine in plaats van een foliumzuur-ijzer suppletie is handig.

Leider in het achterhoofd, hebben de onderzoekers van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health in Baltimore, Maryland, verenigde staten betrokken waren. Het onderzoek opgenomen naar schatting 45.000 zwangere vrouwen in het doelgebied. Een Multivitamine preparaat nam 22.405 deelnemers op een dagelijkse basis en 22.162 een ijzer-extra foliumzuur. Tijdens uw gehele zwangerschap, de vrouwen werden begeleid. In het geval van een levend geboren, was er ook één, drie en zes maanden na levering, Follow-Up-onderzoek bij de moeder en het kind. Dit was de groep net meer dan 14.000 gevallen. De overige zwangerschappen werden beëindigd door een miskraam, abortus of doodgeboorte.

De hoge kindersterfte, in weerwil van voedingssupplementen

Vitamin E Mangel und FehlgeburtenAls het primaire doel van het Onderzoek, de bepaling van de totale kinderen bepaald sterfte tot 180 dagen, of binnen de zes maanden na de geboorte. Daarnaast zijn verschillen In het aantal Doodgeborenen, vroeggeboorte vóór de 38ten week van de zwangerschap en geboorte moet worden met een laag geboortegewicht van minder dan 2500 gram vastgesteld.

De standpunten van de kindersterfte door tot zes maanden na de geboorte, blijkt er geen significante verschillen tussen de twee groepen. Met multi-vitaminen, er was 741 sterfgevallen, dat komt overeen met een Tarief van 51.6 per 1000 levendgeborenen. Onder de kinderen waarvan de moeders werden behandeld tijdens de zwangerschap met ijzer en foliumzuur, klaagden 764 sterfgevallen. Dit komt overeen met een verhouding van 54.0 1000 levendgeborenen.

Ter vergelijking: In Duitsland, de kindersterfte in de eerste vijf jaar van het leven van geboorte tot 3,8 per 1000 levend. In het bijzonder, hier, het is duidelijk dat de Situatie in Bangladesh met die van, bijvoorbeeld, in Duitsland vergelijkbaar.

Minder Voortijdige en Doodgeborenen, alsook een hoger geboorte gewicht met multi-vitaminen

Echter, de daling van de maternale, multi-vitaminen, is de kans op een voortijdige bevalling met 15 procent, tot een laag geboorte-gewicht 12%, evenals een Doodgeboorte bij elf procent.

Bovendien, de baby ‘ s werden in de Multivitamine van de groep, over het algemeen een gemiddelde van twee tot drie dagen later voor de wereld dan in de ijzer-foliumzuur groep. Daarnaast geboorte gewicht 55 gram hoger gemiddeld.

Het educatieve werk nodig

Tot slot, de auteurs van de studie opmerking dat Multivitamine supplementen zijn alleen iets duurder dan die bevatten enkel ijzer en foliumzuur.

Voor een gezin waarvan het inkomen per huishouden is slechts een paar Euro per dag, zou dit verschil is cruciaal. Het was daarom belangrijk voor deze mensen om aan te tonen dat de voordelen van het multi-vitaminen voor de gezondheid van moeders en hun kinderen rechtvaardigen de iets hogere investering.

Bron: West, K. P. Jr, et al., Effect van maternale meerdere micronutriënten vs ijzer-foliumzuur suppletie op kindersterfte en negatieve geboorte resultaten in het platteland van Bangladesh: de JiVitA-3 gerandomiseerde trial, JAMA. 2014 Dec 24-31;312(24), P. 2649 – 58

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org/fruchtbarkeit/

Zo belangrijk aminozuren zijn voor de vruchtbaarheid van een man!

Geef een reactie

Scroll To Top