Snelevacature Amsterdam

Zwelling

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Zwelling optreden wanneer waterige vloeistof verzamelt zich in de lichaamsweefsels. De meeste vaak het is een Symptoom zijn van een andere onderliggende ziekte, die leidt ofwel tot meer water in het weefsel wordt afgegeven, of verlaagt het verwijderen van de vloeistof. De zwelling kan lokaal worden beperkt of het hele lichaam.

  Wat is de zwelling?

  Zwelling (Oedeem) wordt veroorzaakt wanneer de vloeistof die in het lichaam aanwezig is, wordt niet verwijderd in voldoende mate aanwezig zijn en daardoor in de weefsels ophoopt. In een gezond persoon het bloed is verantwoordelijk voor de bevoorrading van het lichaam met water. De mooiste bloedvaten (haarvaten) gedeeltelijk doorlatend. Zodat je de vloeistof kunt maken – door de manier, ook voedingsstoffen en. Op deze manier, het water dringt door tussen de afzonderlijke cellen, de zogenaamde weefsel.

  Ondersteunt van dit Systeem is in de vaten van het lymfestelsel. Via de lymfe vloeistof waarin speciale witte bloedcellen en is een belangrijk onderdeel van ons immuunsysteem stroomt. Op hetzelfde moment, de lymfe spelen, haarvaten hebben een vitale rol het overtollige Weefsel vocht-en vooruit – na het toevoegen van het water, het heet lymfevocht. Deze elementen zorgen ervoor dat het gehele lichaam altijd voldoende water aanwezig is, terwijl het tegelijkertijd voorkomen van een overschrijding van de vloeistof.

  Aan zwelling, als dit Systeem wordt verstoord. Verschillende ziekten kunnen veroorzaken, onder andere dingen, die te veel water in het weefsel, of dat het niet wordt verwijderd voldoende. Artsen onderscheiden tussen de zwelling, het weer te verdwijnen, en zwelling, blijven zonder behandeling, permanent. Afhankelijk van de onderliggende ziekte, de zwelling kan worden op bepaalde gebieden, zoals de benen wordt beperkt, of het hele lichaam.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top