Snelevacature Amsterdam

Zweten

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Het is volkomen normaal dat de warmte -, sport-en nervositeit, laat de mensen van het zweet. Echter, overmatige productie van zweet, die vaak ontstaat op lastige momenten, en invloed heeft op het dagelijkse leven negatief en vermindert de kwaliteit van leven. Artsen spreken in dit geval van een zogenaamde hyperhidrose (overmatig zweten), kan worden behandeld met behulp van verschillende maatregelen behandeling.

  Wat is zweten?

  Zweten is een volkomen normaal, noodzakelijke functie van het lichaam, van het zweet, een waterige Afscheiding van de klieren is uitgebracht. Artsen noemen dit proces van Transpiratie.

  De man heeft een onregelmatig over het hele lichaam oppervlakte, verdeeld tussen de twee en vijf miljoen zweetklieren. Op een vierkante centimeter van de huid 100 lassen zijn een gemiddelde van de klieren. Vooral hoog is het nummer van de klieren is op de handpalmen, de voetzolen, in de oksels, op het hoofd en in het midden van de borst of de rug. De laatste twee zones worden ook wel aangeduid als voorste en achterste zweet kanaal. De zweet-en talgklieren scheiden het zweet, de zweetklieren-excretory leidingen door de uitvoering van de gaten, de poriën aan het oppervlak van de huid.

  Menschen schwitzen unter den Achseln besonders stark

  Mensen zweten onder de oksels is vaak sterk, omdat het aantal zweetklieren is vooral hoog

  Als je zweet tot 10 liter zweet verloren

  Lassen is bijna 100 procent uit water. Minder dan één procent is toe te schrijven aan andere stoffen, zoals zout (natrium chloride), kalium, melkzuur, urinezuur, ammoniak, aminozuren, glucose en enzymen. De belangrijkste functie van de zweetklieren is het reguleren van de warmte van het lichaam. Het zweet dat je uit te geven, verdampt snel op de huid en er is een adiabatische koeling, die verwijdert de warmte van het lichaam. Op deze manier, de lichaamstemperatuur daalt. Elke dag kan een persoon maximaal verliezen tot tien liter zweet op zijn zweet-en talgklieren bij te zweten. Een bijkomende functie van zweet, stofwisselingsproducten uit het lichaam te verwijderen. De pH van het zweet is het ongeveer 4,5 en dus zuurstof. Het kan ook fungeren anti-bacteriële, en de bouw van de zogenaamde beschermende zure mantel van de huid ondersteunen.

  Het autonome zenuwstelsel regelt zweten

  Wordt geregeld dat het zweten door een deel van het autonome zenuwstelsel. In ongeveer één procent van de bevolking van deze Verordening, echter, werkt op een te hoog niveau. Deze aandoening, die een uitzonderlijk sterke, boven de eisen van de thermische regeling, productie van zweet, is medisch hyperhidrosis. Het begint meestal in de puberteit en blijft na die gedurende het hele leven.

  Zweten, maar niet alleen uit te voeren door de zweet-en talgklieren. Naast Transpiratie, is er ook een zogenaamde Transpiratie, wat betekent dat de klieren zweet zonder de deelname van de las. Deze Transpiratie vindt direct plaats via de huid via het bloed in het vasculaire systeem.

  Boter zuur veroorzaakt de typische geur van zweet

  Door de manier: Wat we verstaan onder de typische geur van zweet, niet van het zweet zelf, maar door een Afscheiding van de geur klieren, de zogenaamde apocrine zweetklieren. Deze worden verdeeld in een aanzienlijk lager aantal op de huid, vooral in de oksels, de tepels, de anale of Genitale gebied, in de buitenste gehoorgang en de oogleden. Mannen hebben grotere geur klieren dan vrouwen, die produceren ook meer Afscheiding. De productie van de geurklieren begint in de puberteit onder hormonale invloeden. Ten eerste, de uitgezonden Afscheiding is melkachtig en geurloos, als gevolg van bacteriële afbraak in de lucht van de typische mens-tot-mens verschillende geur van het lichaam maar. Geur donor is zuur, onder andere boter. Ontwikkeling, historisch gezien, de Afscheidingen van de geur geserveerd klieren als een middel van communicatie, om de markering van territoria en als een Seksuele lokstof.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top